Skip to content

7 podcasts til dig, der elsker kommunikation, medier og marketing

7

podcasts til dig, der elsker
kommunikation, medier og
marketing

Vil du vide mere om marketing og kommunikation? Vil du holde dig opdateret på, hvad der sket på arbejdsmarkedet og den hurtigt omskiftende kommunikations- og marketingbranche? Så er podcast det perfekte redskab for dig – og du kan endda lytte med og blive klogere, mens du fortager dig alt muligt andet – løber en tur, vasker op eller gør rent.

Tekst / Anja Skov Marcussen, studentermedhjælper i KS
Foto / Mubariz Mehdizadeh, Unsplash

Det er ikke kun din faglige viden, du kan forbedre ved at lytte til podcasts om kommunikation og marketing. Du kan også lære om den mere praktiske side af podcastmediet.

For hvis der er en ting, der er helt sikkert, så er det, at flere og flere er begyndt at lytte til podcasts, og hvem ved, måske du en dag kommer til at skulle lave podcasts på din fremtidige arbejdsplads? Så er det en god ide at have lyttet til podcasts og måske endda tænkt over, hvilket format du bedst selv kan lide at lytte til.

Marketingsbrief –
korte podcasts om
marketing

Til KS-dagen i København i foråret 2018 fortalte Halfdan Timm om sit program Marketingbrief, der udgives som podcast. De enkelte podcasts er 10 minutter lange og hovedsageligt skabt til dig, der er interesseret i digital marketing. I programmet får du viden om alt fra Facebook til lønniveauet i forskellige marketingstillinger.

Det korte format passer lige til en cykeltur og gør det let og overskueligt at få ny viden.

Lyt til den på marketingbrief.dk.

Podcast fra
Kommagasinet.dk

Kommunikation og Sprog producerer podcasten Kommagasinet, som udkommer hver mandag. På samme måde som KOM magasinet beskæftiger podcastene sig med marketing og kommunikation. Her finder du både oplæste artikler og interviews med fagfolk. Lyt med på kommagasinet.dk.

Mennesker og
medier

Journalisten Kurt Strand laver podcasten Mennesker og medier for P1, og den er især til dig, der interesserer dig for samfundet og mediernes indflydelse herpå.

Podcasten beskæftiger sig ikke direkte med kommunikation, men mere med det større samfundsmæssige perspektiv, når det kommer til medier.

Programmet beskæftiger sig blandt andet med, hvorvidt medierne skaber et parallelsamfund, FM-radioens fremtid og mange andre aktuelle emner, hvor medierne og samfundet påvirker hinanden.

Lyt til Mennesker og medier på dr.dk.

The #AskGaryVee
Show

The #AskGaryVee show skulle efter sigende være en af de bedste marketingpodcasts på markedet.

Showet startede på YouTube, men hvert afsnit bliver nu også lavet i podcastformat. Lytterne kan via Twitter stille spørgsmål, som Gary svarer på i programmet

Der er allerede rigtig mange afsnit, så det er bare med at gå i gang og lære en hel masse!

Lyt til den på itunes.

Godt ord

Hvis du er lidt mere til den sprognørdede side af kommunikationsfaget, så er podcasten Godt ord måske noget for dig.

Den dykker nemlig ned i det danske sprog og udforsker forskellige sider igennem interviews med forskellige sprogkyndige fagpersoner.

De to værter er Kirsten Marie Øveraas, der er oversætter, forfatter og freelancer og Néné La Beet, der også er freelancer og desuden digital redaktør hos KVINFO. De er vilde med det danske sprog. Er du også det?

Så lyt til den på godtord.podbean.com

56k
– internetkultur

Podcasten 56k handler om internetkultur. Værterne Mads Viktor, der også er kendt under rappernavnet ’Fantomet’, og Morten Saxnæs, der arbejder med marketing, giver dig de største trends, de pinligste videoer og de største ting, der ellers foregår på internettet.

Alt sammen på 30 minutter per program – så det passer lige til en pause fra eksamenslæsningen eller en gåtur for at klare hovedet fra bøgerne.

Det er en underholdende podcast, der også opdaterer dig om, hvad der er værd at vide på internettet.

Recode Media
with Peter Kafka

Journalist Peter Kafka interviewer branchefolk i podcasten Recode Media with Peter Kafka, der handler om dagens medie- og teknologiverden.

Programmet er meget rost, ligesom Peter Kafka selv får mange rosende ord for at være en dygtig formidler og meget vidende om de emner, programmet bevæger sig ind på. Denne podcast er for dig, der er interesseret i medier og teknologi, og dig, som er nysgerrig på, hvad det hele handler om.

Lyt til den på podparadise.

Tekst / Anja Skov Marcussen, studentermedhjælper i KS
Foto / Mubariz Mehdizadeh, Unsplash

Back To Top
Search