Skip to content

Mia Josiassen

Medlem / portræt

MIA JOSIASSEN, 30 ÅR
20.4.2020 fra pressechef for transportministeren til kommunikationschef hos Evida.

Det ser ud, som om du er gået direkte efter at arbejde med politisk kommunikation allerede i studietiden. Er det rigtigt?
Jeg vidste, at jeg især interesserede mig for to kommunikationsdiscipliner allerede under studierne: Ekstern kommunikation og politisk kommunikation. Indenfor de to områder synes jeg, at du får en spændende hverdag og kan beskæftige dig med interessante dagsordener. Derfor var det oplagt at søge praktikplads hos Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen, som jeg endte med at arbejde for i tre et halvt år. Mine erfaringer fra det job øgede min interesse for transportpolitik, som blev afgørende for min vej videre ind i Transport- og Boligministeriet, hvor jeg blev ansat som pressemedarbejder i 2016.

Du er 30 år og allerede i gang med dit andet chefjob. Hvordan er det lykkedes for dig?
Jeg har grebet de muligheder, der har vist sig. Blandt andet da jeg fik mulighed for at blive pressechef i Transport- og Boligministeriet i 2018, hvor jeg også fik personaleansvar for tre medarbejdere og derfor var på et længerevarende kursus i ledelse. Jeg griber ud efter tingene ud fra en tankegang om, at det, jeg ikke har prøvet før, kan jeg sikkert godt finde ud af. Og så har jeg knoklet. Det har været spændende, fordi hverdagen aldrig er ens. Oven i det har jeg også oplevet flere ministerskift, og det lærer man også meget af.

Hvordan greb I pressearbejdet an?
Vi arbejdede med klassisk pressearbejde, skrev debatindlæg og opslag til sociale medier, rejste rundt med ministeren og havde den daglige kontakt til journalisterne. Et eksempel på de forskellige opgaver er presse-lanceringen af VLAK-regeringens investeringsplan i infrastruktur.
Min presseerfaring fra ministeriet spænder bredt. Jeg har beskæftiget mig med alt lige fra elløbehjul til batteritog, signalprogrammet, selvkørende busser, trafiksikkerhed, PostNord Danmark og meget, meget mere. Min sidste opgave i ministeriet var at kommunikere om COVID-19 på transportområdet.

Nu er du så kommunikationschef hos Evida. Er du kommet godt i gang der?
Jeg skiftede til Evida midt i COVID-19-perioden, så det var specielt at starte med at arbejde hjemmefra i et helt nyt job og en helt ny rolle, men jeg kom lynhurtigt ind i jobbet via Teams og takket være mine gode kolleger. Evida er som nationalt gasdistributionsselskab både resultatet af en fusion mellem forskellige selskaber og en statslig udflytning, så der er mange forandringer i gang indenfor kort tid, hvor vi sammensmelter kulturer og arbejdsgange. Og da jeg er ansvarlig for både den interne og den eksterne kommunikation, er der brug for, at jeg bringer min kommunikationsfaglighed mere bredt i spil. Så der er mange forskellige typer arbejdsopgaver at gå i gang med, og det er rigtig spændende og udfordrende.

MIA JOSIASSEN ER KANDIDAT I KOMMUNIKATION FRA AALBORG UNIVERSITET. HUN VAR I PRAKTIK hos OG DEREFTER STUDENTERMEDHJÆLPER FOR VENSTRES TRANSPORTORDFØRER PÅ CHRISTIANSBORG OG BLEV FULDTIDSANSAT I SAMME JOB EFTER STUDIERNE.

Tekst / Anne Nimb
Foto / Helene Bagger
Udgivet / November 2020

Kommagasinet er udgivet af Kommunikation og Sprog - fagforeningen for dig, der elsker kommunikation, sprog og marketing.

Medlemsfordele

Se hvad du kan få ud af et medlemskab hos Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search