Skip to content

CHRISTEL ELBRØND KRABBENHØFT

Medlem / portræt

CHRISTEL ELBRØND KRABBENHØFT, 40 ÅR
1.8.2021 fra chefkonsulent, Foreningen Det Digitale Folkebibliotek, til afdelingsleder, Københavns Biblioteker

Hvad syntes du var interessant ved jobbet, da du så opslaget?
Jeg har altid været begejstret for bibliotekerne og deres rolle i samfundet. Det er et rigtig godt sted for mig at lande nu, fordi der er mange nye tiltag i gang på Københavns Biblioteker. De er præget af innovation og iderigdom, så jeg var både tiltrukket af selve arbejdspladsen og klart interesseret i opgaverne, som jeg så nogle tydelige udfordringer og et stort potentiale i. Det er første gang, jeg skal lede gennem andre, og det er også en vej, jeg gerne har villet gå.

Hvad er dine vigtigste opgaver?
Opgaven er at bygge en ny afdeling op, som skal samle logistikopgaven for alle 20 folkebiblioteker i Københavns Kommune. Jeg har fået tre dygtige teamledere at lede gennem, og sammen med dem skal jeg sikre en god proces for medarbejderne, der skal overflyttes til den nye afdeling og organisatorisk knyttes til Hovedbiblioteket i Krystalgade, hvor jeg sidder, men arbejde ude på bibliotekerne. Der er tale om klassisk forandringsledelse for omkring 40 medarbejdere (målt i årsværk). Så afdelingen startede, da jeg trådte ind ad døren, og det er en udfordring, jeg glæder mig til.

Hvilke kvalifikationer har du især, der er relevante i forhold til dette job?
Jeg har været meget fokuseret på it-projektledelse og forretningsudvikling siden min uddannelse. Mine styrker er kombinationen af forretningsforståelse og de tekniske it-løsninger. Nu vejer ledelse tungest i min funktion, og jeg ser mig selv som en ’oversætter’ mellem ledelse og medarbejdere, så vi får fortalt medarbejderne, hvad der er vigtigt, og så de kender kerneopgaven. Medarbejderne skal inddrages, for det skal skabe mening for dem. Kommunikation er et vigtigt element i alt, hvad jeg har lavet før, og ikke mindst det, jeg skal lave nu.

Hvordan vil du beskrive din profil?
Overskriften må være ’mennesker og relationer’, for jeg holder meget af interessenthåndtering. Jeg kan godt lide at få mennesker med og skabe gode relationer, der gør det muligt at løse opgaverne. Og så er jeg begejstret for udvikling.

Hvordan fik du jobbet?
Det var på helt klassisk vis. Det blev slået op. Jeg kendte nogle folk, som jeg kunne ringe til, fik stillet nogle spørgsmål, så jeg kunne sende en god ansøgning. Og efter flere samtaler og tests blev jeg ansat. Det tog tre en halv uge.

Hvor er du henne om fem eller ti år?
Jeg er meget begejstret for kulturområdet, og så længe jeg får lov til at udvikle mig, håber jeg at beskæftige mig med det i mange år. Det skal ikke kun være karrieren, der udvikler sig, det skal jeg også selv.

CHRISTEL ELBRØND KRABBENHØFT ER BA I ERHVERVSSPROG FRA CBS OG KANDIDAT I DESIGN, KOMMUNIKATION OG MEDIER FRA IT-UNIVERSITETET. FØRSTE JOB VAR ET ETÅRIGT VIKARIAT SOM DIGITAL PROJEKTLEDER I NOVOZYMES. DEREFTER FULGTE FIRE ÅR MED SAMME TITEL I SCHNEIDER ELECTRIC OG TRE ÅR I COLOPLAST. HUN VAR ANSAT I SLOTS- OG KULTURSTYRELSEN (SIDENHEN DET DIGITALE FOLKEBIBLIOTEK) I SEKS ÅR.

Tekst / Anne Nimb
Foto / Camilla Utke Schiøler
Udgivet / September 2021

Kommagasinet er udgivet af Kommunikation og Sprog - fagforeningen for dig, der elsker kommunikation, sprog og marketing.

Medlemsfordele

Se hvad du kan få ud af et medlemskab hos Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search