Skip to content

Her er klodens 10 største sociale medier – Facebook og YouTube dominerer massivt

Facebook, YouTube og Instagram er klart førende på det globale SoMe-marked, men de kinesiske techgiganter er ikke langt bagefter, målt på antallet af brugere. Her er et overblik over verdens mest populære sociale medier lige nu.

Tekst / Thomas Møller Larsen
Foto / Camilla Utke Schiøler
Udgivet / 2018

Facebook, YouTube og Instagram: Amerikanske virksomheder har sat sig tungt på det globale SoMe-landskab, viser opgørelse efter opgørelse. Men de største sociale medier i Kina ånder dem i nakken, målt på antallet af brugere.

Kommagasinet.dk giver her et overblik over verdens største sociale medier.

Tallene på listen viser antallet af månedlige brugere – på engelsk: ’monthly active users’ eller bare ’MAU’. Det er et mål for, hvor mange unikke brugere der benytter det pågældende sociale medie om måneden. LinkedIn, Tumblr og Snapchat oplyser dog ikke antallet af månedlige brugere. Derfor skal rangordenen tages med et gran salt.

Facebook:
2,2 milliarder månedlige brugere

Siden Facebook åbnede op for off entligheden i 2006, har det sociale medie spredt sig over det meste af verden. Af de 2,2 milliarder månedlige brugere er 1,5 milliarder dagligt aktive. Tallene er opgjort af Facebook den 30. juni 2018.

YouTube:
1,8 milliarder månedlige brugere

I hælene på Facebook ligger YouTube, der er ejet af Google. Brugertallet blev oplyst af YouTubes direktør, Susan Wojcicki, på virksomhedens årlige ’Brandcast’-event i maj ifølge flere medier. Tallet dækker kun brugere, der logger ind på YouTube.

Instagram:
1 milliard månedlige brugere

Den Facebookejede billedbårne platform er vokset konstant, siden den blev lanceret i 2010. Og denne sommer rundede Instagram én milliard månedlige brugere, oplyste virksomheden på en event i San Fransisco i juni ifølge flere medier.

Tumblr: ?

Mikroblogplatformen Tumblr offentliggør ikke, hvor mange brugere der benytter platformen. I rapporten ’Digital 2018’ oplyser softwarevirksomhederne Hootsuite og We Are Social dog, at Tumblr havde 794 millioner månedlige brugere i december 2017. Tallet har de fra Similarweb, står der i rapporten, men det var ikke muligt at verificere dette.

LinkedIn: ?

Det CV-dominerede sociale medie LinkedIn oplyser ikke antallet af månedlige brugere. Til gengæld oplyser virksomheden på sin hjemmeside, at platformen har 575 millioner registrerede medlemmer, spredt over hele verden – for eksempel har den over 50 millioner medlemmer i Indien. Vi besøgte hjemmesiden 11. august.

QZone:
562 millioner månedlige brugere

Kinas største sociale medie, QZone, har over en halv milliard månedlige brugere. Det oplyste virksomheden bag mediet, Tencent, i en pressemeddelelse i maj 2018.

Douyin:
500 millioner månedlige brugere

Det kinesiske videodominerede sociale medie Douyin har også rundet en halv milliard månedlige brugere. Det oplyste virksomheden i juli ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Sina Weibo:
431 millioner månedlige brugere

QZone og Douyin er ikke de eneste kinesiske sociale medier med vind i sejlene. Sina Weibo nærmer sig. Tallet stammer fra en opgørelse fra virksomheden, der blev citeret af nyhedssiden China Internet Watch i august.

Twitter:
335 millioner månedlige brugere

Det kortfattede sociale medie, der i mange lande primært bruges af professionelle, oplevede et lille dyk fra årets første kvartal til andet kvartal – fra 336 millioner til 335 millioner månedlige brugere. Det kan man læse i Twitters seneste ’Letter to Shareholders’.

Reddit:
330 millioner månedlige brugere

Det internationale diskussionsfællesskab, der blev lanceret i 2005, lever stadig i bedste velgående, trods de nyere sociale
mediers fremgang. Tallet stammer fra Redditinc.com, som vi besøgte 11. august.

Tre andre platforme, der står stærkt

– Videomediet Snapchat opgør ikke antallet af månedlige brugere, men havde 188 millioner daglige brugere i andet kvartal 2018, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

– Den kinesiske virksomhed Baidus sociale medie Baidu tieba har 300 millioner månedlige brugere ifølge nyhedssiden China internet Watch. Men datoen for opgørelsen er ukendt, og Baidu oplyser ikke selv antallet i sine pressemeddelelser.

– Det billedbårne sociale medie pinterest har over 200 millioner månedlige brugere, oplyser pinterest på sin hjemmeside, som vi besøgte 11. august.

Analysehus: 2,5 milliarder mennesker bruger sociale medier

Der findes ingen definitive tal på den globale SoMe-population, men analysevirksomheden eMarketer vurderer, at 2,5 milliarder mennesker brugte sociale medier i 2017. I samme boldgade estimerer de to softwarevirksomheder Hootsuite og We are Social tallet til 3,2 milliarder i rapporten ’Digital 2018’.

Facebook og Google sidder tungt på annoncemarkedet

Facebook, der ejer instagram, og google, som ejer Youtube, sad i 2017 på 84 % af den globale, digitale annonceomsætning uden for Kina. Det vurderer den internationale gruppe af mediebureauer groupM.

Tekst / Thomas Møller Larsen

Foto / Camilla Utke Schiøler

Udgivet / 2018

Back To Top
Search