Skip to content

MARIE MØLLER ARENTOFT

Medlem / portræt

MARIE MØLLER ARENTOFT, 28 ÅR
1.9. 2019 fra virksomhedspraktikant hos Podimo til social media coordinator og community manager samme sted.

Hvordan fik du dit job, som jo er dit første ’rigtige’ job, efter at du afsluttede din uddannelse?
Jeg har boet i London i fem, år mens jeg studerede, og havde egentlig tænkt, at jeg gerne ville blive der, men da jeg blev færdig med studierne, gjorde en kombination af et dårligt jobmarked derovre og Brexit, at jeg valgte at flytte tilbage til Danmark, hvor jeg hurtigt kom på et jobsøgningskursus. Jeg var faktisk meget overvældet over, at så mange ville hjælpe mig til at få et job, blandt andet i KS, for sådan er det slet ikke i England. Jeg havde kontakt til kommunikationsfolk i forskellige danske teaterforeninger, men det var igennem en ven af vores familie, at jeg fik den første virksomhedspraktik. Den anden, hvor jeg var i praktik hos Podimo, fi k jeg forbindelse til gennem en kontakt, jeg havde til Center for Podcasting. Og det er så den virksomhedspraktik, der førte til mit første faste job.

Var det et helt almindeligt ansættelsesforløb?
Jobbet var jo ikke slået op, men jeg havde et kaffemøde med hende, jeg havde mødt i Center for Podcasting, og det var hende, der skrev til sin kontakt i Podimo – som er en startup, der samler mange forskellige podcasts i en app, og som man kan få, hvis man er medlem – om de var interesserede i en virksomhedspraktikant. Jeg sendte selv mit cv, hvor jeg især havde lagt vægt på min store interesse for podcast – og den er virkelig stor – og min erfaring med sociale medier, som jeg også har brugt meget og arbejdet med i forskellige frivillige sammenhænge. Jeg var blevet enormt interesseret i jobbet, hvor jeg kunne kombinere de to interesser. Jeg sendte mit cv fredag, var til samtale tirsdag og begyndte torsdag, så det gik hurtigt.

Hvad gjorde du i de uger, hvor du var i virksomhedspraktik, så det lykkedes dig at få skabt et job, der egentlig ikke fandtes?
Jeg så det egentlig som en forlænget jobsamtale, for jeg vidste godt, at hvis de syntes, jeg var et godt match, så kunne der komme et job ud af det. Ligesom i søgningsprocessen betyder forberedelse meget, og man skal skabe så mange muligheder for sig selv som muligt. Jeg skulle koordinere og producere indhold, som promoverede appen til Instagram, Facebook og Twitter.

Hvad er så det bedste ved jobbet?
Det er, at man skal tænke og eksekvere kreativt, samtidig med at man skal tage et skridt tilbage og også tænke strategisk. Kombinationen af de to. Det sjove ved at arbejde i en startup er, at man kan få en ide, lave en workshop på den og så gå i luften.

Hvad tænker du om dine muligheder fremadrettet?
Podimo gik i luften midt i september, imens jeg var i praktik. Vi har kørt med en prøveperiode på 30 dage, så det er nu, vi begynder at kunne se, om medlemmerne er så begejstrede, at de bliver, når de skal til at betale. Jeg er jo kommet over i et job, som ikke direkte har noget med mine studier at gøre, så det kan være svært helt at gennemskue næste skridt. Så foreløbig handler det om at bevise, hvad sociale medier kan gøre for sådan en lille, ny virksomhed.

MARIE MØLLER ARENTOFT HAR EN BA I DRAMA OG EN MASTER I TEATER- OG PERFORMANCESTUDIER FRA QUEEN MARY UNIVERSITY I LONDON.

Tekst / Anne Nimb
Foto / Camilla Utke Schiøler
Udgivet / December 2019

Kommagasinet er udgivet af Kommunikation og Sprog - fagforeningen for dig, der elsker kommunikation, sprog og marketing.

Medlemsfordele

Se hvad du kan få ud af et medlemskab hos Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search