skip to Main Content

Medlem / portræt

Medlem / portræt

JAKOB KRONBORG, 32 ÅR
1. maj 2022 fra Presse- og kommunikationsrådgiver i Justitsministeriet til Pressechef i Fødevareministeriet.

Hvordan fik du jobbet?
Jeg fik nys om, at stillingen var der, og at den kunne være en mulighed for mig. Det passede godt med mine overvejelser, hvor jeg et stykke tid har tænkt, at noget med ledelse gerne måtte være det næste, der skulle ske i mit arbejdsliv. Her kunne jeg få det faglige ansvar for tre presserådgivere, så da jeg blev opfordret til at søge, gjorde jeg det.

Hvad er især i fokus i jobbet – coronatiden har jo ikke været den bedste tid for folk i et ministerium som Fødevareministeriet?
Det er rigtigt, og efter en tid, der har været hård for systemet herinde, er fokus nu på at skabe rammer og et overblik over opgaverne, der gør, at medarbejderne kan se sig arbejde i kommunikations- og presseafdelingen, som reelt er en ny afdeling, fordi der har været stor udskiftning.

Hvilke udfordringer er der særligt i jobbet?
Det er hele tiden omskifteligt, og det er faktisk også det, der tiltaler mig meget. Jeg kan godt lide, at der er så stort fokus i medierne, som der er, både her og som der var i Justitsministeriet. Jeg synes, jeg har opbygget en høj tolerance i forhold til at arbejde i orkanens øje. Fem år i Justitsministeriet har givet mig noget hård hud og en forståelse af, at man ikke kan gøre alle tilfredse. Når jeg er på arbejde, er jeg i den arena, hvor man er skydeskive, og min arbejdstelefon ligger altid indenfor en radius af en meter.

Når du at lave nogle andre ting?
Det er vigtigt også at lave alle mulige andre ting, men lige nu skal den have fuld gas på arbejdet. Jeg har ikke børn endnu, og arbejdet er et 100 % tilvalg, som jeg er meget ydmyg i forhold til og glad for, for da jeg læste, havde jeg ikke i min vildeste fantasi turdet håbe på, at jeg kunne nå hertil.

Har du et godt råd til andre, der gerne vil have en karriere indenfor politisk kommunikation?
Det vigtigste er at turde tage chancer og ikke sætte begrænsninger for sig selv. Jeg har haft fokus på politisk kommunikation tidligt på studiet. Det gælder om at være super målrettet, og på uddannelsen lavede jeg mange projekter, der handlede om politisk kommunikation. Det samme gjorde mit speciale. Men det gælder også om at tænke anderledes og kreativt. Jeg har for eksempel arbejdet med kreative ansøgninger med slogans som ’Vil I ha’ en mand med attitude, så ta’ en nordjyde’. Eller da jeg skulle sende en ansøgning til Søren Pind, så blev det en sherifplakat med ’Most wanted – nordjysk akademiker udfordrer sheriffen’. Det skaffede mig til samtale, og jeg fik jobbet dengang.

JAKOB KRONBORG ER KANDIDAT I MEDIERET KOMMUNIKATION FRA AALBORG UNIVERSITET 2014. HAN HAR VÆRET ANSAT SOM AKADEMISK MEDARBEJDER I AALBORG HAVN. I 2015-16 VAR HAN POLITISK KOMMUNIKATIONSMEDARBEJDER I VENSTRE PÅ CHRISTIANSBORG. I 2016 KOM HAN TIL JUSTITSMINISTERIET SOM PRESSE- OG KOMMUNIKATIONSRÅDGIVER.

Tekst / Anne Nimb
Foto / Camilla Utke Schiøler
Udgivet / September 2022

Kommagasinet er udgivet af Kommunikation og Sprog - fagforeningen for dig, der elsker kommunikation, sprog og marketing.

Medlemsfordele

Se hvad du kan få ud af et medlemskab hos Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search