Skip to content

Medlem / portræt

Medlem / portræt

LISBETH HEILESEN, 71 år
1.8.2024 fra specialkonsulent i kommunikation ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet, til pensionist.

Du går på pension efter 48 år som ansat på Aarhus Universitet (AU), og du har oplevet den store udvikling, som vores fag har undergået i alle de år. Hvordan vil du beskrive din faglige rejse?
Mine arbejdsopgaver og redskaber har ændret sig løbende og drastisk. Den største revolution var introduktionen af computer, internet og e-mail. Før renskrev jeg forskernes breve og manuskripter på en skrivemaskine, men når de nu selv kunne skrive direkte på en computer i stedet for, skulle man tro, at jeg blev arbejdsløs. Men nej, der kom bare andre og mere spændende arbejdsopgaver til mig. Nu bestod de i stedet af sprogrevision af det forskerne skrev. Slut med klippe-klistre, og kvaliteten blev øget betydeligt, når man nu kunne rette på en let måde.
Min chef blev præsident for en stor international life-science organisation, som gav mig mange interessante arbejdsopgaver med planlægning af og deltagelse i møder og konferencer overalt i verden. Med e-mail blev vores arbejde langt mere effektivt, da vi kunne arbejde meget hurtigere og skrive frem og tilbage flere gange om dagen.
Med internetadgang fik jeg nye arbejdsopgaver i form af opbygning af hjemmesider – ligesom informations- og kommunikationsniveauet generelt blev højnet.
Med introduktionen af de sociale medier kunne jeg bedre få direkte adgang til vore målgrupper uden først at skulle screenes af redaktørerne på aviser og TV for at kunne få mit budskab ud.

Du har været meget aktiv i KS og er nu æresmedlem. Hvad har det givet dig?
KS har fyldt en meget stor del af min tilværelse gennem årene, da jeg har været aktiv politiker fra 1980 til 2023.
Jeg har været fællestillidsrepræsentant for de cirka 100 medlemmer af KS-klubben på AU og medlem af forskellige politiske udvalg i KS – til sidst valgudvalget – og kritisk revisor. Min fagpolitiske karriere har givet mig et kæmpe netværk og en masse gode venner, både på AU og i hele landet.
Ringen er nu sluttet, når vi fusionerer med DM, så man kan se det på den måde, at jeg har været med i en proces, hvor KS fra at have været en ’gul fagforening’ nu har bragt sig selv i en position, hvor vi er attraktive for et andet, stort fagforbund.

Hvilke planer har du for dit liv som pensionist?
Jeg får mere tid til at være sammen med børnebørnene og mine venner. Min mand og jeg vil rejse noget mere, end vi har kunnet, mens vi har arbejdet. Jeg har netop givet hjemmesiden for AU Nestor (en forening for tidligere medarbejdere ved AU) en kraftig overhaling og opdatering og tænker, at jeg også skal være aktiv der fremover, så jeg slipper ikke helt min gamle arbejdsplads. Og jeg slipper nok heller ikke KS, da jeg har planer om fortsat at deltage i nogle af arrangementerne, så jeg stadig kan mødes med mit netværk her.

LISBETH HEILESEN ER OPRINDELIGT KORRESPONDENT I ENGELSK OG FRANSK OG TOG EN KANDIDAT I INTERNATIONAL INFORMATION OG ENGELSK MED ET FAG AD GANGEN I ÅRENE 1996-2003, MENS HUN HAVDE FULDTIDSJOB OG TO SMÅ BØRN. HUN BLEV ANSAT PÅ AARHUS UNIVERSITET I 1976.

Tekst / Anne Nimb
Foto / Jørgen Christian Wind Nielsen
Udgivet / April 2024

Kommagasinet er udgivet af Kommunikation og Sprog - fagforeningen for dig, der elsker kommunikation, sprog og marketing.

Medlemsfordele

Se hvad du kan få ud af et medlemskab hos Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search