skip to Main Content

MIA CHRISTIANSEN

Medlem / portræt

MIA CHRISTIANSEN, 26 år
1.6.2019 fra Traffic and Marketing Manager hos Listen to News til Chief Marketing Officer samme sted.

Hvordan fik du dit job?
Jeg havde besluttet at arbejde meget målrettet med min LinkedIn-profil, så jeg havde gjort meget ud af at opdatere den, så profilen kom til at pege meget tydeligt på, hvad jeg forestil-lede mig at arbejde med. Jeg lagde blandt andet meget vægt på mine tekniske kompetencer indenfor digital markedsføring og blev ret hurtigt kontaktet af CEO’en fra Listen to News. Han skrev, at han var nysgerrig på mine kompetencer, og om jeg havde lyst til at svinge forbi til en kop kaffe samme uge.

Hvorfor syntes du, det var interessant at arbejde for Listen to News?
Det var fordi, det var et startupmiljø og en softwarevirksomhed. Listen to News er en app, der samler alle nyheder på lyd fra alle de store medier. Inden vi mødtes, havde jeg researchet på virksomheden, men han præsenterede den også for mig, og derefter gik det mere ind i en jobsamtale. Det viste sig, at de havde brug for en medarbejder, som skulle skabe kendskab, så der er flere, der downloader produktet. Han ringede allerede dagen efter og spurgte, om jeg ville være med.

Hvilke overvejelser gjorde du, da du sagde ja til det her job, selvom du ikke er kandidat endnu?
Min første indskydelse var at droppe studiet. Primært fordi jeg gerne ville gå all in. Jeg rådførte mig med folk i startupmiljøet, og her er der mange drop outs, så der lægger man ikke særlig meget vægt på at gøre studiet færdigt. Men jeg talte også med mange af mine venner fra studiet, som mente det modsatte. Så jeg tænkte, at jeg have brug for en objektiv mening fra en, der kender arbejdsmarkedet og miljøet, så jeg kontaktede KS. Her fik jeg hjælp til at træffe en beslutning, der føltes godt i maven, men som også tog mine fremtidige muligheder i betragtning.

Hvad gjorde udslaget, så du besluttede, at du både tog fuldtidsjob og samtidig gør studiet færdig?
Troen på, at jeg kunne begge dele og få begge dele til at lykkes. Og uanset hvad var jeg mere end godt stillet, fordi jeg har et rigtig godt cv, hvor jeg har haft meget ansvar. Jeg vil gerne færdiggøre min kandidat, fordi jeg jo allerede er over halvvejs.

Hvordan har du tænkt dig at nå det hele?
Jeg bliver nødt til at tage aftener, weekender og ferie i brug. Planen er at mangle specialet og et enkelt fag, når vi går ind i 2020. Jeg kan tage et fag online, men jeg har endnu ikke lagt mig fast på, hvad specialet skal være. Jeg har også fået en mentor fra erhvervslivet, som jeg sparrer med i forhold til mit job og at navigere i det miljø. Han giver mig gode råd om, hvordan jeg håndterer, at jeg har fået så meget ansvar. Det nye job omfatter al datadrevet markedsføring, det vil sige markedsføring på de sociale medier. Og jeg står også for partnerskaber, pressestrategi og branding. I mange af disciplinerne tager jeg mere en projektlederrolle, end jeg selv eksekverer.

MIA CHRISTIANSEN ER BACHELOR I INTERKULTUREL MARKEDSKOMMNUKATION FRA CBS OG LÆSER TIL CAND.MERC.COM. MED SPECIALE I DIGITALE MEDIER, OGSÅ PÅ CBS. HUN HAR HAFT STUDIEJOB OG ET BARSELSVIKARIAT I KOMMUNIKATION OG SPROG 2016-19. INDEN HUN BEGYNDTE AT STUDERE, VAR HUN SOCIAL MEDIA ADVISOR HOS TELIA.

Tekst / Anne Nimb
Foto / Camilla Utke SchiølermeDLem
Udgivet / Oktober 2019

Kommagasinet er udgivet af Kommunikation og Sprog - fagforeningen for dig, der elsker kommunikation, sprog og marketing.

Medlemsfordele

Se hvad du kan få ud af et medlemskab hos Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search