skip to Main Content

“Mit drømmejob er at blive administrerende direktør for Roskilde Festival”

“Mit drømmejob er at blive administrerende direktør for Roskilde Festival”

Hvad vil de kommende kommunikationsfolk allerhelst være gode til, og hvad drømmer de om at arbejde med? Vi har spurgt 6 kommunikationsstuderende, der næsten er færdige med deres uddannelse.

”Netværk fra studiet får helt sikkert stor betydning for mit arbejdsliv”

Louise Skjøth
Corporate Communication,
Aarhus Universitet

Hvad vil du gerne være god til?
Den strategiske del af kommunikationen og til den sociale del med netværk og tæt samarbejde med forskellige personer og faggrupper. I begyndelsen kommer man til at sidde med praktiske opgaver, og det er fint, men jeg glæder mig til at arbejde med strategien.

Hvad drømmer du om at arbejde med?
Synes, det kunne være sjovt at være på bureau. Jeg har været i praktik på reklamebureauet Uncle Grey i Aarhus. Her arbejder nogle kreative mennesker med en anden baggrund end min egen. Jeg kunne sagtens se mig selv på bureau, hvor jeg kunne bruge de forskellige aspekter af uddannelsen på de kunder og opgaver, man møder på et bureau. Jeg har allerede taget hul på bureaulivet og arbejder på det digitale bureau, Dijitall, der kun har studerende ansat.

Er du stolt af dit fag?
Ja, men jeg har også følt, at når man siger, man er kommunikationsuddannet, ser folk ned på dig. Vi er så mange, og det kan være svært at få job. Men jeg kan også se, at der er behov for os, efter jeg selv har været ude og arbejde med faget. Mange synes, at faget er ukonkret, men så må man jo selv gøre det konkret og hjælpe andre med at forstå, hvorfor kommunikationen er vigtig.

”Læger og jurister har en indbygget erhvervsprofil i deres fag. Vi skal selv definere vores”

Ida Cecilie Stub Sørensen
International Virksomhedskommunikation,
Syddansk Universitet

Hvad vil du gerne være god til?
Min ambition er at samle mennesker, udvikle fælles visioner og arbejde med social og kulturel værdi. Jeg vil gerne bruge mine kompetencer på at skabe oplevelser for andre mennesker og gøre en forskel i verden, som er nærværende for mennesker i deres livssituation.

Har uddannelsen givet dig det, du håbede?
Jeg har lært at forene teori og praksis, tænke handlingsorienteret og agere i rigtige situationer og blandt rigtige mennesker.

Hvad drømmer du om at arbejde med?
Mit drømmejob er at blive administrerende direktør for Roskilde Festival. Det er ikke sikkert, den stilling bliver ledig til mig, men det er et billede på den vej, jeg vil gå. Jeg forestiller mig at arbejde som iværksætter eller projektleder og have en alsidig rolle i samarbejde med mange forskellige mennesker.

Er du stolt af dit fag?
Generelt bliver de humanistiske fag skældt ud, og vi skal blive bedre til at rykke ved folks opfattelse og selv fortælle, hvad vi kan. Læger og jurister har en indbygget erhvervsprofil i deres fag. Det har vi ikke, så den skal vi selv ud og definere. Men de andre faggrupper har brug for os for at få tingene til at ske, og jeg er stolt af det, vi kommer med.

”Jeg ser mig selv i en mellemstor virksomhed”

Pernille Vildsted Nielsen
International Virksomhedskommunika-
tion og Tysk, Aalborg Universitet

Hvad vil du gerne være god til?
Som fagperson skal det være min styrke at se sammenhænge i organisationer og gennemføre projekter i tæt samarbejde med andre faggrupper. Her tænker jeg især på at finde og udnytte potentialerne, styrke profilen og identiteten, for mange virksomheder gør en masse gode ting, men glemmer at kommunikere det.

Har uddannelsen givet dig det, du håbede?
Ja, især er jeg blevet god til at forholde mig kritisk til et stofområde, udforske tingene og finde nye perspektiver. Derudover har jeg mit fagsprog tysk, som også har givet min profil en styrke – ikke mindst fordi Tyskland er et af vores største eksportmarkeder.

Hvad drømmer du om at arbejde med?
Jeg har arbejdet med grøn energi og bæredygtig udvikling i en virksomhed, og det håber jeg at kunne arbejde videre med efter specialet. Jeg ser mig selv i en mellemstor virksomhed, hvor man har mulighed for at få en central rolle og forbinde de forskellige dele af virksomheden.

Er du stolt af dit fag?
Selvom vi er mange, der læser kommunikation, har vi mulighed for at tilføre vores eget præg. Faktisk er det svært at arbejde med kommunikation uden at sætte sit personlige præg på det. Det er en fed mulighed ved faget, som jeg er glad for. Og så er jeg stolt af mine sprogkompetencer, som har givet min fagprofil noget ekstra og noget håndgribeligt, mange virksomheder kan bruge.

”Det er vigtigere end nogensinde før med gode kommunikatører”

Tobias Laursen Kihl
Kommunikation, RUC

Hvad vil du gerne være god til?
Jeg kan se en styrke i at kombinere kommunikation og informatik – teknisk forståelse og it-kompetencer kombineret med kommunikation. Det har været en rød tråd gennem min uddannelse og mine studiejobs, og jeg vil især gerne være god til brugerinddragelse, co-creation og digitalisering.

Har uddannelsen givet dig det, du håbede?
Jeg er på kandidaten nu, og det er her, det rykker. Det har givet meget at lave projekter i samarbejde med virksomheder. Det giver noget at levere noget virkeligt og ikke bare at skrive til skuffen.

Hvad drømmer du om at arbejde med?
Jeg vil gerne arbejde med politik og offentlig kommunikation og gør det allerede som studentermedhjælper i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det er et spændende felt, hvor der sker meget. Tilliden til det offentlige falder, og det er vigtigere end nogensinde før med gode kommunikatører. Det offentlige vedkommer os alle, og det ser jeg som et spændende sted at indlede karrieren.

Er du stolt af dit fag?
Både og. Vi har brug for kommunikation, men vi har også et ansvar for at rydde op i al den kommunikation, der vælter rundt omkring os. Jeg har også mødt flere, der mener, vi er et lallet humanistfag, men når jeg får chancen for at forklare, hvad vi kan, og hvad vi arbejder med, så ændrer det som regel opfattelsen.

”Min ambition er at skabe kommunikation, der sætter et aftryk i samfundet”

Caroline Asmus
Cand.merc.(kom), CBS

Hvad vil du gerne være god til?
Min ambition er at skabe noget kommunikation, der sætter et aftryk i samfundet. Jeg vil gerne være god til det strategiske, men også til det kreative og finde nogle anderledes vinkler på kampagner og anden kommunikation, som folk lægger mærke til.

Hvad drømmer du om at arbejde med?
Jeg vil gerne arbejde på bureau, enten reklame eller kommunikation. Det tiltaler mig, at man arbejder med forskellige kunder, opgaver og cases. Jeg arbejder allerede på fashion og beauty PR-bureauet Mildh Press som studentermedhjælper. Og så har jeg fået praktikplads på HK-BM, tidligere Hill+Knowlton Strategies og Burson-Marsteller. Jeg håber her på at få et godt indblik i hverdagen på et kommunikationsbureau og samtidig få lov at prøve kræfter med en masse af de discipliner, som jeg har arbejdet med på studiet.

Er du stolt af dit fag?
Ja, skal man ikke være det, når man har valgt sit fag? Folk spørger mig ofte, hvad kommunikation er, og hvad man kan blive? Du kan løse mange problemer med kommunikation i mange sammenhænge, men det er bare et ukendt område for nogle, og folk bliver som regel positivt overraskede, når jeg fortæller om det.

”Jeg gik efter at komme til at arbejde med det, jeg holder mest af”

Caroline Arp
Fransk, Københavns Universitet

Hvorfor valgte du denne uddannelse?
Jeg kiggede på mit skema og spurgte mig selv, hvilket fag jeg helst ville arbejde med hver dag resten af mit liv. Der var ingen tvivl – fransk. Jeg er en ægte frankofil, jeg elsker fransk og gik efter at komme til at arbejde med det, jeg holder mest af.

Hvad vil du gerne være god til?
For det første er det vigtigt at forbedre og vedligeholde sprogkundskaberne, og derfor arbejder jeg løbende med min retskrivning, grammatik, udtale og så videre. Men det pædagogiske og didaktiske er også vigtigt og nogle områder, jeg vil blive ved med at dygtiggøre mig indenfor.

Hvad drømmer du om at arbejde med?
Jeg vil gerne arbejde med fremmedsprogs- og kulturdidaktik indenfor franskfaget og gør det sådan set allerede. Jeg er studentermedhjælper på forlaget Alinea og har forhåbentlig mulighed for at fortsætte, når jeg afslutter kandidaten. Jeg har altid drømt om at blive forfatter og få trykt mit navn i en bog, og allerede nu har jeg udgivet mit første online-læringsforløb, er forfatter til min første læsetekst på fransk og har fået mulighed for at være medredaktør på min første trykte bog.

Er du stolt af dit fag?
Ja, meget stolt. Jeg møder mange fordomme og kommentarer rundt omkring, for eksempel ”Nå, du uddanner dig nok til arbejdsløshed?” Fransk har cirka samme arbejdsløshedsprocent som tandlægerne, men du stiller ikke en tandlæge et sådant spørgsmål.

Artiklen er oprindelig trykt i KOM magasinet nummer 104, juni 2017.

Tekst / Kenneth Grothe Toustrup

Foto / Camilla Utke Schiøler

Udgivet / Juni 2017

Back To Top
Search