
Tilbud til dig, som er nyuddannet og ledig
Tilbud til dig, som er nyuddannet og ledig
Som ledig bliver du bombarderet med tips, råd og guides om jobsøgning fra alle sider, og det kan virke uoverskueligt at navigere rundt i de forskellige tilbud. Derfor har vi trawlet nettet og fundet en række spændende muligheder, der er relevante for dig, der er nyuddannet og ledig kommunikatør. Her får du det store overblik.
Oplagte portaler til dig, der er nyuddannet
Du kender Jobindex, Jobnet og alle de andre jobportaler, der findes derude, som du dagligt tjekker for jobopslag. Ofte er der forventninger til en hulens masse års erfaring, som du ikke lige kan fremtrylle, så derfor har vi fundet nogle jobportaler, der henvender sig direkte til nyuddannede.
Nyuddannet.dk – job og karrieremuligheder til graduates
Nyuddannet.dk er Danmarks førende jobportal for nyuddannede, og her finder du jobopslag og gode råd, målrettet dig og din situation. Du kan blandt opslagene finde jobs indenfor kommunikation og medier, der er relevant for dig, som er nyuddannet kommunikatør.
Graduateland – Europas største karriereportal for studerende og nyuddannede
Som navnet antyder, er Graduateland også en portal for nyuddannede. Du kan finde jobopslag og gode råd, som du kan bruge videre i din jobsøgning. Her finder du forskellige jobs, der netop søger kandidater som dig, og derfor er der større chance for, at du finder dit match.
Kender du KS JOB? – jobdatabase målrettet kommunikatøren
KS JOB er Kommunikation og Sprogs jobdatabase med relevante stillingsopslag målrettet kommunikatøren. Her får du adgang til de nyeste jobannoncer om kommunikation, marketing og sprog. Så skynd dig ind på www.kommunikationogsprog.dk/min-situation/jobsogende
Tip! Du skal ikke lade dig skræmme af krav om erfaring på de fleste jobopslag. Ring på de stillinger, som du drømmer om, og hør mere om, hvilken erfaring de præcis efterlyser. Måske du faktisk har relevant erfaring, eller også kan du jo arbejde målrettet med at få det?
Jobsøgning på sociale medier?
Ja, sociale medier kan også bruges i jobsøgningen, og nu når du alligevel tjekker dem hver dag, kan de også blive en aktiv del af din jobsøgning.
Følg med hos jobsøgningsrådgiver for nyuddannede Kasper Bach, der jævnligt deler ud af brugbare og håndgribelige råd til jobsøgningsprocessen på LinkedIn. Og med sine videoer på TikTok gør han jobsøgningsprocessen lidt sjovere. Hver uge offentliggøres ’Ugens Dimittendjob’, hvor Kasper har allieret sig med en række virksomheder, der ser meningen med at rekruttere en nyuddannet kandidat – følg med hos Kasper, og bliv inspireret i jobsøgningen!
Jobsøgningsrådgiver Mia Carlsson Nielsen er også på LinkedIn og skaber overskud og motivation i din jobsøgning, så du lander drømmejobbet. Mia kører hver mandag med et fast koncept, der hedder ’Mandagskandidaten’, hvor hun fremhæver en jobsøgende kandidat og dennes profil. Måske kan du pitche dig selv som den næste mandagskandidat?
Følg også med på Kommunikation og Sprogs sociale kanaler. Bliv opdateret på spændende webinarer og artikler på Instagram og Linkedin. Hver uge udkommer der desuden et nyhedsbrev, hvor du direkte i indbakken kan få karrieretips til jobsøgningen.
Ræk ud, følg med, og giv sociale medier en plads i jobsøgningen.
Styrk dine kompetencer med kurser
Selvom du efter uddannelsen er spækfyldt med viden, du bare higer efter at få i brug, så er det aldrig dumt at opkvalificere sig. Ofte har din fagforening eller a-kasse et godt udvalg af kurser og webinarer, så du kan styrke dine kompetencer. Det kan være, at du i et jobopslag læser, at du skal kunne redigere i Photoshop – hvorfor ikke bruge tid på at blive god til det, nu hvor du har den? Så kan du i din næste ansøgning med selvtillid skrive, at Photoshop? – ja, det har du styr på!
Jobcenteret tilbyder ofte gratis opkvalificerende kurser, mens du er jobsøgende. Her kan du deltage online eller møde fysisk op til undervisning og styrke både CV og relationer.
Kurset Digital Koordinator hos KPI Communications kan især være relevant for dig som kommunikatør. Det giver dig et indblik i en verden af digital marketing, som du kan bruge strategisk, når du skal arbejde som kommunikatør for en virksomhed. Som led i forløbet møder du endda relevante virksomheder, der søger netop dine kompetencer – og du udbygger dit netværk. Spørg dit jobcenter om mulighederne, og kom med på det næste hold!
I Kommunikation og Sprog samarbejder vi med en række udbydere om spændende gratis kurser og webinarer, og vi har også noget til dig, der er nyuddannet og ledig. Du kan på kort tid få et boost til jobsøgningen med webinaret ’Jobsøgningsbooster’ eller styrke dine kompetencer indenfor SEO, Wordpress eller Photoshop. Hold øje med kalenderen, og tilmeld dig allerede nu på www.kommunikationogsprog.dk/kurser-og-arrangementer
På akademikerguiden.kk.dk kan du få det fulde overblik over tilbud, kurser og jobtips.
En fod indenfor på jobmarkedet med jobcenterets tilbud
Jobcenteret har også tilbud, som kan bruges aktivt i jobsøgningen. Tilbud som virksomhedspraktik og løntilskud kan bane vejen til fuldtidsjobbet og bruges strategisk til at få foden indenfor i en spændende virksomhed.
Virksomhedspraktikken er en periode, hvor du kan opnå erfaring i en stilling, og hvor arbejdsgiveren har mulighed for at se, hvad du kan tilbyde dem. Du kan som nyuddannet være i virksomhedspraktik i op til otte uger, hvor du modtager dagpenge og søger jobs samtidig med, at du opnår relevant erfaring på CV’et. Du kan se, hvad jobcenteret har af praktikopslag, men du kan også på egen hånd lave en aftale med en virksomhed, som du finder interessant.
Derudover kan du være ansat med løntilskud i op til 4-6 måneder. Her søger du samtidig med løntilskuddet, men får udbetalt fuld løn, som virksomheden får tilskud til. Dette skaber for dig en længerevarende kontakt med virksomheden og giver dig erfaring og netværk, du kan bruge videre. Hvis ikke virksomheden er hurtig og ansætter dig. Faktisk er hver anden i beskæftigelse tre måneder efter løntilskud. Ligesom med virksomhedspraktikken kan du også selv lave en aftale med en virksomhed, som du finder interessant. Spørg dit jobcenter om vejledning.
I Jobcenter København afholdes Jobforum for ledige akademikere onsdage kl. 14-15, hvor du kan høre inspirerende oplæg og få overblik over de aktuelle virksomhedspraktikker og løntilskudsjob.
Den 14. december 2022 præsenterede den nye regering sit regeringsgrundlag. I planerne om en ny beskæftigelsesindsats vil man nedlægge jobcentrene i deres nuværende form. Vi kan ikke vide os sikre på omstændighederne, der altid og stadig kan nå at ændre sig. Derfor er det også vigtigt selv at tage ansvar for sin jobsøgning og få overblik over de muligheder, der ellers findes. Du kan få råd og vejledning af din a-kasse og fagforening.
Frivillige foreninger, der styrker netværk og CV
Når du ikke kan få et lønarbejde, er der også erfaring at hente med et frivilligt arbejde. Og det er endnu mere optimalt, hvis du finder et, der giver dig relevant brancheerfaring.
Der findes et væld af frivillige foreninger, der leder efter ekstra kræfter til at styre SoMe, afholde events, frivilligledelse og meget mere, der kan styrke dine kompetencer og føre dig tættere på din drømmestilling. Få et overblik over frivillige jobs på www.frivilligjob.dk
. . . . . . . . . . . . . .
Brug os – vi hjælper dig!
Når jobsøgningen virker uoverskuelig, kan din fagforening være en vigtig sparringspartner. KS tilbyder feedback på dit CV og din ansøgning med konkrete råd til at optimere begge dele. Det kan være afgørende for, om du bliver inviteret til jobsamtalen.
Vi hjælper dig også med råd og vejledning om jobsamtalen, lønsamtalen eller kontrakten, når du når dertil.
. . . . . . . . . . . . . .
For dig, der er kommunikatør, kunne K1 Kommunikationsforening være interessant. K1 er et samlingspunkt for kommunikatører og er for dig, der ønsker at udvikle kommunikationsfaget. I K1 kan du uden tvivl udvide dit netværk med interessante og inspirerende mennesker fra kommunikationsbranchen, men du kan også være aktiv i K1 med forskellige opgaver:
• Hold et event, eller hjælp til ved arrangementer
• Skriv en artikel
• Deltag i netværket, og læg op til debat på foreningens sociale kanaler.
Husk KS-dagen!
KS-dagen er en konference, hvor du indvies i de nyeste tendenser indenfor kommunikationsverdenen. Mød en masse spændende kommunikatører, og udvid netværket. Det er gratis at deltage som medlem af Kommunikation og Sprog.
De andre frivillige står altid klar til at hjælpe dig godt på vej.
I frivillige foreninger som K1 kan du styrke dine kompetencer samtidig med, at du får konkret erfaring på CV’et. Hvor fedt er det ikke at have udgivet en artikel eller at have stået for et event allerede inden, du har landet fuldtidsjobbet? Læs mere på www.k1kommunikationsforening.dk
Relevante netværk kan give dig værdifuld sparring i jobsøgningen, og du kan måske endda få foden indenfor til et spændende job. Kommunikation og Sprog tilbyder at være tovholder på flere fællesskaber rundt omkring i landet. Du kan for eksempel finde ’Netværk for nye kommunikatører, marketing- og sprogfolk’ i Aarhus. Find flere netværk på www.kommunikationogsprog.dk under ’Netværk og frivillighed’. ●
. . . . . . . . . . . . . .
Jobsøgning i øresneglen
I podcasten Kommagasinet har vi i Kommunikation og Sprog udvalgt de episoder, der passer til din situation som nyuddannet kommunikatør, for eksempel:
• Værdien af Virksomhedspraktik.
• Kære studerende, du skal ikke kunne det hele.
• Mit bedste karriereråd til mit nyuddannede jeg.
• Ryst jobsøgningsposen, og udnyt alle dine muligheder.
• Sæt alle dine kompetencer i spil.
• Fra dimittend til drømmejob.
Du kan finde andre podcastepisoder, der også kan inspirere dig i din jobsøgning. Find os der, hvor du normalt lytter til podcasts.
. . . . . . . . . . . . . .
Tip! Husk at skrive relevante netværk og frivilligt arbejde på dit CV.
. . . . . . . . . . . . . .
Denne artikel er skrevet i samarbejde med Kongsted+Grønne, et koncept- og kommunikationsbureau, der arbejder for at nedbringe dimittendledighed ved at ansætte nyuddannede i graduatestillinger indenfor kommunikation.