Skip to content

Fremtidens K-folk: Sådan er god kommunikation i 2022

Fremtidens K-folk: Sådan er god kommunikation i 2022

Hvad er god kommunikation for kommunikationsstuderende? Vi har spurgt fire studerende. God kommunikation for dem er blandt andet ærlig, målrettet og sjov.

Tekst / Anja Skov Granerud
Foto / Helene Bagger, Carsten Bundgaard, Kjetil Løite og Camilla Utke Schiøler
Udgivet / August 2022

Lyt til artiklen her:

Foto / Helene Bagger

Rasmus Madsen

God kommunikation for mig er ærlighed og evnen til at lytte

Hvad læser du – og hvor?
Jeg læser International virksomhedskommunikation i spansk på Aarhus Universitet, hvor jeg er på mit 6. semester.

Hvorfor har du valgt at læse kommunikation?
Jeg har tidligere læst Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur, men efter et udvekslingsophold i Mexico valgte jeg at skifte studie til International Virksomhedskommunikation med spansk. Den væsentlige årsag til skiftet var, at jeg savnede noget, der var mere hands-on. Jeg har altid elsket sprog og de muligheder, det giver dig. Jeg har rejst meget på egen hånd, hvor jeg har skullet kommunikere på mange forskellige måder og med mange forskellige kulturer. Derfor har det nok ligget i kortene, at jeg skulle ende med at læse kommunikation. Så ad omveje er jeg endt det helt rigtige sted. Jeg har derudover valgt en sproglig uddannelse, da man med sproglige kundskaber får adgang til kulturer på en anden måde, end man normalt gør.

Hvad er god kommunikation for dig?
God kommunikation for mig er ærlighed og evnen til at lytte. Det lyder meget banalt, men for mig er det fundamentet for al god kommunikation. Derudover synes jeg, at humor kan være vigtig i god kommunikation. Kommunikation, der får mig til at grine eller smile, er bare fedt. Det får mig til at stoppe op og tænke en ekstra gang over det, der bliver kommunikeret.

Har du et eksempel på god kommunikation?
Jeg finder det inspirerende, når kommunikatører bruger humor på en elegant og effektiv måde. For eksempel som 3 gjorde det i deres kampagne med Snoop Dogg.

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Foto / Kjetil Løite

Zenia Palmby

jo en sindssygt stærk egenskab, uanset hvilken retning man går i

Hvad læser du – og hvor?
Jeg læser en bachelor i International Virksomhedskommunikation, Engelsk på AAU i Aalborg. Til sommer skifter jeg dog Aalborg ud med København, da jeg afslutter min bachelor og er blevet optaget på en kandidat i Sprogpsykologi på KU.

Hvorfor har du valgt at læse kommunikation?
Valget faldt på en kommunikationsfaglig uddannelse, fordi jeg ønskede mig et fremtidigt job, der var alsidigt og kunne føre mig i mange forskellige retninger. At være en god kommunikatør er jo en sindssygt stærk egenskab, uanset hvilken retning man går i, og jeg håber på at kunne kombinere mine færdigheder indenfor kommunikation og sprogpsykologi i et fremtidigt job.

Hvad er god kommunikation for dig?
God kommunikation er målrettet, ærlig, interessant og nysgerrighedsskabende.
At være en god kommunikatør handler i særdeleshed om at kunne sætte sig i sin målgruppes sted. Hvis man er en god kommunikatør, kan man kommunikere effektivt og hensigtsmæssigt til både Søren på 75, der læser Politiken, og Mille på 13, der læser Vi Unge.

Har du et eksempel på god kommunikation?
Jeg finder influencer-markedsføring enormt inspirerende. Det er en nyere form for markedsføring, der virkelig har taget de sociale medier – og hele markedsføringsbranchen – med storm og som trods noget negativ omtale virkelig er i rivende positiv udvikling. Samarbejdet mellem virksomhed og influent er en fusion af to brands, hvis værdier tillægges hinanden. Dét, synes jeg, er enormt interessant.

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Foto / Camilla Utke Schiøler

Siv Berner Carstensen

God kommunikation er altafgørende for en virksomheds succes

Hvad læser du – og hvor?
Jeg læser Erhvervsøkonomi og Virksomhedskommunikation på 6. semester på CBS.

Hvorfor har du valgt at læse kommunikation?
Jeg valgte kommunikation som fag, fordi jeg tror på, at god kommunikation – både internt og eksternt i en virksomhed – er altafgørende for dens succes.
Igennem min gymnasietid opdagede jeg, at jeg syntes, det var sjovt at lege med sproget og at nørde ord og grammatik. Derfor prøvede jeg at finde en uddannelse, hvor jeg kunne få dette i spil. Først havde jeg egentlig søgt ind på Retorikstudiet på Københavns Universitet, men efter jeg havde søgt, blev jeg bekymret for, om det ville blive for svært at få job. Derfor endte jeg med HA(kom.) på CBS, som jeg havde indtrykket af, var en mere alsidig uddannelse, som åbnede op for flere muligheder.

Hvad er god kommunikation for dig?
God kommunikation er for mig kommunikation, som ikke er til at misforstå, som siger noget konkret, og som skaber en reaktion eller forandring. Det skal på en måde vække noget i modtageren.

Har du et eksempel på god kommunikation?
I min praktiktid i Implement Consulting Group lærte jeg af en af copywriterne, som har været i Implement længe, at det var vigtigt, at de i deres eksterne kommunikation udtrykte en ydmyghed. Det synes jeg var en rigtig god attitude at have, og det er noget, som jeg helt sikkert vil tage med videre selv.

Noget andet, jeg synes virker rigtig godt kommunikativt, er, når en organisation formår at skabe en verbal identitet. En specifik måde at skrive på og et specifikt valg af ord, som gør organisationens kommunikation genkendelig. Det synes jeg er ret fedt.

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Foto / Camilla Utke Schiøler

Andrea Knudsen

Man skal holde den gode tone

Hvad læser du – og hvor?
Jeg læser medievidenskab på Syddansk Universitet, hvor jeg er ved at afslutte mit 4. semester.

Hvorfor har du valgt at læse kommunikation?
Jeg har altid haft en interesse i at skrive tekster og (videre)formidle viden. Medievidenskab forbinder produktion, kommunikation/formidling og teori, hvilket nok er den vigtigste grund til, at jeg valgte denne uddannelse og dermed kommunikation.
Jeg har ikke valgt at læse medievidenskab alene på baggrund af kommunikationsdelen. Jeg har derimod valgt det, fordi jeg altid har interesseret mig for medier, specielt digitale og interaktive medier som apps, hjemmesider og computerspil, samt at skabe grafisk indhold til diverse medier.

Hvad er god kommunikation for dig?
Jeg synes, det er lidt svært at sætte ord på, hvad god kommunikation er. Det skal være et simpelt budskab, hvor afsender og modtager ender med samme forståelse af budskabet. Dog handler god kommunikation for mig også om, at man skal holde den gode tone, være neutral/objektiv og formulere sig klart.

Har du et eksempel på god kommunikation?
Jeg synes, at Carlsbergs ’Probably’ motto er helt genialt og er en måde at skabe god kommunikation på. De har et simpelt budskab, der kommer tydeligt igennem på en sjov måde. Derudover ser jeg også DR P3’s måde at svare på negative kommentarer som et andet eksempel på god kommunikation. De formår at holde den gode tone, samtidig med at de forholder sig neutralt til kommentaren og opfordrer til, at man taler pænt til og om hinanden.

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tekst / Anja Skov Granerud
Foto / Helene Bagger, Carsten Bundgaard, Kjetil Løite og Camilla Utke Schiøler
Udgivet / August 2022

Kommagasinet er udgivet af Kommunikation og Sprog - fagforeningen for dig, der elsker kommunikation, sprog og marketing.

Medlemsfordele

Se hvad du kan få ud af et medlemskab hos Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search