Skip to content

Vil du have flere esser på hånden?

Vil du have flere esser på hånden?

Hvert punktdagsordenen til KS-dagene i København og Aarhus skal give dig bedre jobkort på hånden.

Tekst / Anne Nimb
Foto / Privat
Udgivet / September 2021

Lyt til artiklen her:

Endelig. Det er, hvad vi siger herinde i KS. Vi har nemlig ventet alt for længe på at kunne byde KS-medlemmerne velkommen til KS-dagene i København og Aarhus. Men nu sker det snart. I kan godt sætte kryds i kalenderen 28. oktober i København og 2. november i Aarhus. Og hvis du ikke har mulighed for at møde op, så kan du også følge dagen live online den 28. oktober. Vi er nemlig i fuld gang med at planlægge det.

Det gør vi blandt andet sammen med Kåre Bach Kristiansen, der er Associeret Partner i White Cloud, som er et konsulenthus, der rådgiver om strategi og kommunikation og udvikler brands, design og kampagner. I kommer til at møde Kåre til begge KS-dage, for det er ham, der som vært kommer til at styre slagets gang.

”Og dagene skal gerne ende med, at alle deltagere kommer hjem med bedre kort på hånden, i job- og kompetencemæssig forstand, end de havde, da de kom,” fortæller Kåre Bach Kristiansen. Han er cand.scient.pol. fra KU, har været ansat i Advice, DI og Dansk Design Center, og så har han været selvstændig de seneste 10 år. Kåres særlige kompetence er facilitering.

Dagene kommer til at begynde oppe i helikopteren

”Hvad er det for et arbejdsmarked, vi kigger ind i her, hvilke kompetencer er i spil, og hvordan er KS-medlemmernes situation? De spørgsmål har vi stillet for at finde ud, hvilke kort de skal have på hånden, både når de skal passe deres arbejde, og når de skal søge videre. Vi har kigget på nogle af KS’ egne analyser, der peger på, hvor fokus kan ligge og ud fra det valgt de fire, som kommer til at være i fokus på dagen. Først har vi brug for helikopteren, hvor vi får en leder til at åbne, og det bliver efterfulgt af temaer om inklusion, data og nye medier. Der er de fire kort eller temaer, som vi gerne vil adressere via folk på scenen, og de kan være rådgivere eller forskere,” fortæller Kåre Bach Kristiansen.

Refleksion og spørgsmål

Rammen for dagen er således de gode kort på hånden, og dagene kommer så til at veksle mellem ’større’ key notes og mindre, men præcise oplæg omkring et emne, hvorefter deltagerne diskuterer emnet i en kort paneldebat, hvor paneldeltagerne skiftes til ’at spille et kort ud’, hvorefter de andre deltagere reflekterer og diskuterer. Publikum, det vil sige jer som KS-medlemmer (on- og offline), får mulighed for at stille spørgsmål.

Dagen består af følgende afgørende kort på hånden:

Del 1: Fremtidens kommunikatør
– Strateg, håndværker eller
specialist?

Del 2: Nye formater – nye kanaler
– hvordan kan vi ramme vores målgruppe?

Del 3: Diversitet og inklusion i sproget
– hvad bliver den nye standard?

Del 4: DATA! Hvad kan vi bruge det til
– og hvordan håndterer vi det?

Kåre Bach Kristiansen

KS-dagene skal gerne ende med, at alle deltagere kommer hjem med bedre kort på hånden, i job- og kompetencemæssig forstand, end de havde, da de kom

”Vi vil gerne ramme emner, der interesserer medlemmerne. Faglighedsundersøgelsen viser, at der er mange muligheder, for medlemmerne arbejder med alt muligt. Jeg kan faktisk godt være lidt bekymret på medlemmernes vegne, for der er hastighed på, og der kommer hele tiden nyt. Vi skal kunne skrive – og også lige lave en lille video eller en lille podcast. Men hvordan kan man gøre alt det uden at blive kørt helt i sænk? På den måde er dagen et meget godt eksempel på, hvor alsidige opgaverne er – og hvor meget de har udviklet sig. Og sidder der nogen, som føler sig lidt pressede, er KS jo et meget godt kort at have på hånden.”

Vi skal kunne skrive – og også lige lave en lille video eller en lille podcast

”Se på data, som bliver vigtigere og vigtigere, fordi det er vigtigt at forstå, hvad folk reagerer på og læser, og få belyst, hvad vi gør, når kommunikation ikke virker. Hvad skal vi skubbe til rent adfærdsmæssigt? Hvilke data har vi, hvad kan vi bruge dem til, og hvordan kan vi skabe ændringerne, så vi får nogle andre resultater næste gang? Det er vigtigt at forstå, hvorfor det betyder noget, for man skal kunne forstå og tage samtalen om det, så man kan være med til at bedømme, hvad man skal gøre.”

”Det fylder mere og mere, men det får mig til at tænke og håbe, at man aldrig glemmer den gode historie. Det er sidste ende det, der kommer til at gøre en forskel. Det andet er ikke et mål, det er et middel. Hvis du spørger folk, om de har fået kommunikation nok, siger de altid nej. Og hvis du så spørger, om de har læst deres mail, så siger de også nej. Mængden af indtryk, man modtager hele tiden, er kæmpestor, og det er en af de store udfordringer.”

Mikro og makro

KS-dagene er tænkt i to planer. Mikroplanet, som betyder, at der skal være noget for den enkelte delt på tværs af medlemstyperne.

”Vi har tænkt over, hvordan vi får de tre KS-fagligheder, kommunikation, sprog og marketing til at blive en helhed. Det er tænkt ind, at vi gerne vil ramme faglighed-erne hver for sig, men også i de snitflader, hvor de rammer ind over hinanden. Snitfladerne bliver jo større og større.”

Det bliver en ’gammeldags’ konference med levende mennesker

”Men vi skal også have et makroplan, der giver os et billede af, hvad der rører sig. Når du går hjem, skal du have fornemmelsen af, at du har været en del af en helhed, men hvor du også har fået en særlig oplevelse, hvor der er noget for dig, og hvor du kan gå hjem og se, hvordan du kan bruge det i din organisation,” siger Kåre.

Kåre lægger særligt vægt på, at der skal være tid til ro og refleksion.

”Der sættes decideret tid af til at tænke undervejs. Refleksion er vigtigt, især lige efter det konkrete input, man har fået. Det bliver en ’gammeldags’ konference med levende mennesker. Vi satser på, at alle mennesker er til stede, så man får en klassisk oplevelse. Jeg håber på at skabe en nysgerrig stemning, og så håber jeg også, at vi får koblingen mellem nogen, der taler, nogle der taler sammen og så tænketid,” slutter Kåre Bach Kristiansen.

Du kan følge med i, hvad der kommer på programmet, og du kan også tilmelde dig på kommunikationogsprog.dk/
kalender. ●

””Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitationorganisations infrastruktur ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. .”

Pandekager hos Coop, Peter Pan

Duis aute irure dolor in reprehenderit

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Tekst / Anne Nimb
Foto / Privat
Udgivet / September 2021

Kommagasinet er udgivet af Kommunikation og Sprog - fagforeningen for dig, der elsker kommunikation, sprog og marketing.

Medlemsfordele

Se hvad du kan få ud af et medlemskab hos Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search